Bella & Bo syntyi unelmasta perustaa verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyisi ekologisia, ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja lastenvaatteita sekä sisustustuotteita. Haluamme, että ympäristötietoisten valintojen tekeminen on sinulle helppoa

Kaikki lastenvaatteemme ovat 100 % luomupuuvillaa. Valikoimastamme löydät ihania lastenvaatteita ja hauskoja sisustustuotteita jotka eivät sisällä lapsellesi haitallisia kemiallisia aineita.

Puuvillan viljelyssä käytetään paljon kemiallisia torjunta-aineita jotka aiheuttavat ympäristöhaittoja lähiympäristöön, tekstiiliteollisuudessa työskenteleviin ihmisiin sekä kuluttajaan joka käyttää vaatteita.

Myrkyttömien lastenvaatteiden pitäisi olla meille kaikille itsestäänselvyys. Ekologiset lastenvaatteet eivät sisällä torjunta-aineiden jäännöksiä ja luomupuuvillan kuidut ovat kestävämpiä. Ekologiset lastenvaatteet mahdollistavat myös tekstiiliteollisuuden alan työntekijöille paremman työympäristön.
Valikoimamme ekologiset lastenvaatteet ovat korkealaatuisia ja meidän mielestämme on erittäin tärkeää, että ne kestävät myös pikkusisaruksille.  

Alla tietoa yleisimmistä sertifikaateista, joista voi tunnistaa ekologisen, ympäristöystävällisen ja/tai eettisen tuotteen:

GOTSGOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) on tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden standardi, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten hyvinvointi.

Vain luonnonmukaisesti viljellyt luonnonkuidut (vähintään 95 %) voivat saada GOTS-sertifioinnin.

Lisätietoa: GOTS

ÖKO-TEX 100 -sertifikaatti Öko-Tex 100

Öko-Tex 100 on tuoteturvallisuusmerkki, joka takaa, ettei valmiissa tuotteessa haitallisten kemikaalien määrä ei ole ylittänyt Öko-Tex 100:n määrittämiä raja-arvoja. Raja-arvot on jaettu neljään eri ryhmään (perusteena se, kuinka lähellä ihoa tuotetta käytetään). Öko-Tex ei ole tae luomutuotannosta.

Öko-Tex 100 -sertifikaatin lisäksi on olemassa Öko-Tex 1000 ja Öko-Tex 100Plus -sertifikaatit, jotka kattavat kemikaalien lisäksi mm. tuotannon energiankulutuksen ja eettiset työolot.

Lisätietoa: ÖKO-TEX 100

REILU KAUPPAFairtrade

Reilun kaupan sertifikaatti tukee kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa. Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät saavat mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Reilun kaupan kriteerit kattavat niin viljelijälle tai työntekijälle maksettavan korvauksen, työntekijöiden oikeudet, työolot kuin ympäristönkin. Kriteerit  asettaa Fairtrade International.

Kuluttajalle Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vähentää globaalia köyhyyttä ja vaikuttaa myönteisesti kehitysmaiden ihmisten elämään arkisten valintojen kautta.

Lisätietoa: Reilu kauppa